Ajax in Champions League-groepsfase tegen Liverpool, Napoli en Rangers

Ajax in Champions League-groepsfase tegen Liverpool, Napoli en Rangers

Ajax is in de Champions League-groepsfase gekoppeld aan Liverpool, Napoli en Rangers. De vier ploegen treffen elkaar in Groep A. Ajax was als Nederlands kampioen in pot 1 ingedeeld en is dus groepshoofd. Over het speelschema is nog niets bekend. Die informatie volgt naar alle waarschijnlijkheid later op donderdagavond of vrijdagochtend.

Liverpool eindigde afgelopen seizoen op een veelbewogen laatste speeldag als tweede achter Manchester City. The Reds haalden ook de finale van de Champions League, maar daarin bleek Real Madrid te sterk. In het seizoen 2020/21 lootte Ajax ook al tegen de meest succesvolle Engelse club in Europa. Destijds won Liverpool beide wedstrijden met 1-0.

Napoli was vorig seizoen lang betrokken in een felle titelstrijd met Internazionale en AC Milan. Uiteindelijk moest het daarin echter voortijdig afhaken en zag het Milan de eerste titel in elf jaar tijd binnenslepen. Rangers is de enige van de vier ploegen in Groep A die zich niet direct voor het hoofdtoernooi plaatste. Het overleefde twee voorrondes, tegen Union Sint-Gillis en eerder deze week tegen PSV. Daarmee dwong het voor het eerst in meer dan een decennium kwalificatie af voor het miljardenbal.

Volledige loting Champions League-groepsfase 2022/23:

Groep A

AJAX

Liverpool

Napoli

Rangers

Groep B

FC Porto

Atlético Madrid

Bayer Leverkusen

Club Brugge

Groep C

Bayern München

FC Barcelona

Internazionale

Viktoria Plzen

Groep D

Eintracht Frankfurt

Tottenham Hotspur

Sporting Portugal

Olympique Marseille

Groep E

AC Milan

Chelsea

FC Salzburg

Dinamo Zagreb

Groep F

Real Madrid

RB Leipzig

Shakhtar Donetsk

Celtic

Groep G

Manchester City

Sevilla

Borussia Dortmund

FC Kopenhagen


Groep H

Paris Saint-Germain

Juventus

SL Benfica

Maccabi Haifa

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Read More